Scurt chestionar

Sunteți de acord cu organizarea unui referendum cu privire la Tratatul de la Lisabona?


Pentru a vedea rezultatele de până acum, apăsați aici

RESPINGEȚI TRATATUL DE LA LISABONA

Cea mai importantă dintre campaniile noastre de până acum cerea ca tuturor cetățenilor să li se ofere posibilitatea imediată de a vota prin referendum asupra Tratatului de la Lisabona. Astfel, mai mult de un sfert de milion de oameni din întreaga Europă a semnat petițiile noastre.

Pentru a citi mai multe, apăsați aici.

CAMPANIA 'REFERENDUM PENTRU REMEDIILE NATURALE'

Această campanie are ca scop garantarea accesului liber la remedii naturale fundamentate științific pentru toți cetățenii Uniunii Europene.

Pentru a citi mai multe, apăsați aici.

PETIȚIE PENTRU O EUROPĂ A OAMENILOR DINSPRE OAMENI

Pe 13 noiembrie 2007 mai mult de treizeci de supraviețuitori de la Auschwitz și din alte lagăre de concentrare s-au întâlnit la Auschwitz pentru o conferință de o zi.

Pentru a citi mai multe, apăsați aici.

Page Tools

Trimiteți pagina unui prieten

Puneți-i un semn de carte

Tipăriți pagina

 

INIȚIATIVA UNUI REFERENDUM EUROPEAN

Petiția pentru o Europă pentru oameni, dinspre oameni

Care este fundalul acestei petiții?

August Kowalcyk

August Kowalczyk: asculta un supravietuitor de la Auschwitz

Pe 13 noiembrie 2007 mai mult de treizeci de supraviețuitori ai lagărului de exterminare de la Auschwitz și din alte lagăre de concentrare s-au întâlnit la Auschwitz pentru o conferință de o zi. Pornind de la un crez moral unic, acest grup extraordinar de oameni a decis să intervină cu toată autoritatea care i se cuvine într-o discuție despre viitorul Europei. În cadrul unei ceremonii solemne membrii grupului au împărtășit experiențele trecutului și au propus o constituție pentru o "Europă pentru oameni, dinspre oameni".

"Aceasta nu este o campanie politică ci o problemă de moralitate" a spus August Kowalczyk, fondatorul Fundatiei Cămin Auschwitz (Fundacja Hospicjum Oswiecim) și organizator principal al conferinței.

Pentru a citi mai multe despre conferința de la Auschwitz, apasă aici.

La ce face apel constituția "Europei pentru oameni dinspre oameni"?

To add your name in support of the constitution for a "Europe for the people, by the people", click here!

Obiectivul principal al acestui document unic este protejarea sănătății și vieții cetățenilor europeni în fața intereselor multi-miliardare în dolari ale corporațiilor care transformă corpul omenesc într-o piață de desfacere. Numitorul comun al acestor interese, ce includ în primul rând industria farmaceutică si a modificării genetice a alimentelor, îl reprezintă produsele patentate care servesc scopurilor unor grupuri de investiții gigant pe socoteala sănătății și vieții milioanelor de cetățeni. Astfel, constituția face apel la dreptul la sănătate, dreptul la viață, dreptul la o alimentație naturală, dreptul la un mediu înconjurător sănătos, respectul față de demnitatea umana și protejarea valorilor sociale.

Pentru a citi întregul text al constituției, apasă aici.

De este nevoie de această inițiativă?

Click here to download a copy of the petition form.

Dezbaterea cu privire la Tratatul de la Lisabona se petrece în timp ce supraviețuitorii de la Auschwitz încă își transmit mărturiile legate de consecințele ce decurg din lipsa de respect față de viața și nevoile oamenilor.

Europa ar fi trebuit să fie cladită pe baza memoriei trecutului si pornind de la principiul fundamental al unei Europe pentru oameni, dinspre oameni. În fapt însă, acest principiu este cel mai des încălcat, iar lumea devine din ce în ce mai puțin receptivă la mărturiile supraviețuitorilor de la Auschwitz privind foamea și mizeria, înlăturarea sclaviei, războiul și ura, precum și alte crime ale naziștilor.

Potrivit documentelor de pe site-ul Profit asupra Vieții sute de mii de bărbați și femei de pe tot cuprinsul Europei, deținuți în lagărele de concentrare, și-au pierdut viața, muncind ca sclavi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial în numele lăcomiei coproratiste. Ba mai mult, zeci de mii dintre aceștia și-au pierdut viața în cadrul unor experimente pseudomedicale aplicate prizonierilor în vederea patentării diferitelor medicamente de către cartelul chimic IG Farben, în compunerea căruia se aflau Bayer, BASF, Hoechst și alte companii. Oricum, succesorii istorici ai cartelului IG Farben continuă să amenințe și astăzi viețile a milioane de oameni, însă prin mijloace mai subtile.

Acționarii politici ai grupurilor financiare de interese susțin industria farmaceutică, ca de exemplu George Bush și Nicolas Sarkozy, care ne spun astăzi să ne pregătim de razboi, vorbind chiar în mod deschis despre cel de- al Treilea Război Mondial.

Ca atare, dacă a existat vreodata un moment pentru ca cetățenii europeni să-si ceară dreptul la sănătate, dreptul la viață, dreptul la hrană naturală, dreptul la un mediu curat, respect pentru demnitatea umană și protejarea valorilor sociale, acest timp este a sosit.