OPINIEPEILING

Ondersteunt u de oproep tot een referendum over het Verdrag van Lissabon?


Ondersteunt u de oproep tot een referendum over het Verdrag van Lissabon?

Ja

 

92,1%

Nee

 

7,9%

Totaal aantal stemmen 32283

VERWERP HET VERDRAG VAN LISSABON!

Voorheen lag de nadruk van onze campagne op de oproep om onmiddellijk aan alle mensen de gelegenheid te geven om door middel van een referendum te stemmen over het Verdrag van Lissabon. Tot nu toe zijn onze petities ondertekend door een kwart miljoen mensen in heel Europa.

Lees hier verder…

EEN REFERENDUM VOOR NATUURGENEESWIJZEN

De campagne wil vrije toegang garanderen tot natuurgeneeswijzen die wetenschappelijk zijn onderzocht voor alle inwoners van de Europese Unie.

Lees hier verder…

EEN EUROPA VOOR HET VOLK – DOOR HET VOLK

Op 13 november 2007 kwamen meer dan 30 overlevenden van concentratiekamp Auschwitz en andere concentratiekampen van de Nazi's bijeen in Auschwitz voor een eendaagse conferentie.

Lees hier verder…

 

Verzenden van pagina

Bookmark

Print

 

INITIATIEF VOOR EEN EUROPEES REFERENDUM

Een Europa voor het volk – door het volk

Wat is de achtergrond van deze petitie?

Op 13 november 2007 kwamen meer dan 30 overlevenden van concentratiekamp Auschwitz en andere concentratiekampen van de Nazi's bijeen in Auschwitz voor een eendaagse conferentie. Gebaseerd op hun unieke morele credo, besloot deze buitengewone groep mensen zich te mengen in de discussie over de toekomst van Europa. Tijdens een plechtige ceremonie werden ervaringen uit het verleden uitgewisseld en werd er een grondwet voor een "Europa voor het volk, door het volk" voorgesteld.

"Dit is geen politieke campagne maar een morele kwestie" aldus August Kowalczyk, de oprichter van de stichting Auschwitz Hospice (Fundacja Hospicjum Oswiecim), de hoofdorganisator van de conferentie.

Klik hier om meer te lezen over de conferentie in Auschwitz.

Waar wordt om gevraagd in de grondwet voor een "Europa voor het volk, door het volk"?

Klik hier om uw naam toe te voegen aan de grondwet voor een europa voor het volk door volk

Dit document richt zich op de bescherming van de gezondheid en de levens van Europese burgers tegen de belangen van grote bedrijven die hun miljardengrote winsten verkrijgen door het menselijke lichaam in een marktplaats te veranderen. De gemeenschappelijke noemers van deze belangen, waaronder hoofdzakelijk de farmaceutische industrie en de GM (genetisch gemodificeerde) voedingsindustrie, zijn gepatenteerde producten die de belangen dienen van gigantische investeringsgroepen ten koste van de gezondheid en de levens van miljoenen mensen. De grondwet roept daarom op tot het recht op gezondheid; the recht op leven; het recht op natuurlijke voeding; het recht op een gezond milieu; respect voor de menselijke waardigheid en bescherming van onze sociale waarden.

Klik hier voor de volledige tekst van de grondwet.

Waarom is dit initiatief nodig?

Het debat over het Verdrag van Lissabon vindt plaats in een tijd waarin de overlevenden van Auschwitz ons laten zien wat er kan gebeuren wanneer mensenlevens en hun behoeften veronachtzaamd worden.

Europa zou gebouwd moeten worden op de herinnering aan het verleden en op het fundamentele principe van een Europa voor het volk, door het volk. Zoals het er op dit moment voorstaat, wordt dit principe echter steeds vaker geweld aangedaan en wordt de wereld steeds meer bestand tegen de getuigenissen van de overlevenden van Auschwitz over honger en ellende, slavenarbeid, oorlog en haat en andere Nazi-misdaden.

Zoals nu wordt gemeld op de Profit-Over-Life website, verloren honderden duizenden mannen en vrouwen in heel Europa het leven toen ze gevangen zaten in concentratiekampen als slavenarbeiders tijdens de 2e WO in de naam van de hebzucht van bedrijven. Bovendien stierven er tientallen duizenden mensen tijdens pseudo-medische experimenten die op de gevangenen werden uitgevoerd om patenten te verkrijgen voor diverse medicijnen namens het chemische kartel IG Farben, dat bestond uit Bayer, BASF, Hoechst en andere bedrijven. En vandaag de dag blijven de historische opvolgers van het IG Farben kartel de levens van miljoenen mensen bedreigen – al is het dan op een subtielere manier.

De politieke belanghebbenden van de financiële belangengroepen die de farmaceutische industrie ondersteunen, bijvoorbeeld, zoals George Bush en Nicolas Sarkozy, vertellen ons nu dat we ons op oorlog moeten voorbereiden en spreken openlijk over een 3e WO.

Kortom: als er ooit een tijd was waarin Europese burgers moesten eisen om het recht op gezondheid; het recht op leven; het recht op natuurlijke voeding; het recht op een gezond milieu; respect voor de menselijke waardigheid en bescherming van onze sociale waarden – dan is het wel nu.