OPINIEPEILING

Ondersteunt u de oproep tot een referendum over het Verdrag van Lissabon?


Klik hier om de huidige resultaten te bekijken.

VERWERP HET VERDRAG VAN LISSABON!

Voorheen lag de nadruk van onze campagne op de oproep om onmiddellijk aan alle mensen de gelegenheid te geven om door middel van een referendum te stemmen over het Verdrag van Lissabon. Tot nu toe zijn onze petities ondertekend door een kwart miljoen mensen in heel Europa.

Lees hier verder…

EEN REFERENDUM VOOR NATUURGENEESWIJZEN

De campagne wil vrije toegang garanderen tot natuurgeneeswijzen die wetenschappelijk zijn onderzocht voor alle inwoners van de Europese Unie.

Lees hier verder…

EEN EUROPA VOOR HET VOLK – DOOR HET VOLK

Op 13 november 2007 kwamen meer dan 30 overlevenden van concentratiekamp Auschwitz en andere concentratiekampen van de Nazi's bijeen in Auschwitz voor een eendaagse conferentie.

Lees hier verder…

 

Verzenden van pagina

Bookmark

Print

 

INITIATIEF VOOR EEN EUROPEES REFERENDUM

Nieuws

04 oktober 2009

EU oefent druk uit op Klaus
De Europese Unie zet de Tsjechische president Vaclav Klaus onder druk om het Verdrag van Lissabon uiterlijk in december te ondertekenen. Na het 'ja' van de Ieren, afgelopen zaterdag, tegen het nieuwe Europese Verdrag, is Klaus de laatste serieuze tegenstander ervan.
» Lees hier verder…

28 november 2008

'Weg vrij voor Iers referendum'
Ierland kan een tweede referendum houden over het verdrag van Lissabon. Dat concludeert een parlementscommissie die in opdracht van de Ierse regering heeft gezocht naar een manier om uit de impasse te komen die is ontstaan nadat het land in juni vorig jaar het verdrag afwees.
» Lees hier verder…

23 oktober 2008

Bankencrisis: Sarkozy wil invloed op EU niet kwijt
Hoewel Nicolas Sarkozy in januari het voorzitterschap van de EU moet overdragen aan Tsjechië zoekt de Franse president naar mogelijkheden om tijdens de fianciële crisis de regie toch in handen te houden. Hij wil voorzitter worden van de eurogroep, die tijdens de redding van de banken een cruciale rol heeft gespeeld.
» Lees hier verder…

15 oktober 2008

Europees verdrag niet op tijd
De meeste Europese leiders willen het niet hardop zeggen, maar Europa gaat midden volgend jaar de verkiezingen in zónder nieuw verdrag.
» Lees hier verder…

13 september 2008

'Geen uitbreiding EU zonder nieuw verdrag'
Steeds meer EU-landen zijn tegenstander van een verdere uitbreiding van de Europese Unie, als niet eerst het nieuwe EU-Verdrag door alle landen is geratificeerd. Na Duitsland en Frankrijk stelt nu ook België dat uitbreiding zonder het Verdrag van Lissabon niet mogelijk is.
» Lees hier verder…

25 augustus 2008

Ierse minister: tweede referendum is noodzakelijk
Ierland moet een tweede referendum houden over het Verdrag van Lissabon, zegt de Ierse minister van Europese Zaken Dick Roche. Ierland stemde het verdrag in juni nog weg.
» Lees hier verder…

8 augustus 2008

'EU functioneert, ook zonder verdrag Lissabon'
De Europese Unie draait 'gewoon' door, ook als het niet lukt om het door Ierland afgewezen nieuwe verdrag alsnog in te voeren. Dat zou geen ramp zijn, stelt de Londense denktank Centre for European Reform (CER) in een rapport.
» Lees hier verder…

15 juni 2008

'Iers nee is probleem voor hele Europese Unie'
DUBLIN - De Ierse premier Brian Cowen wil dat de Europese Unie actief meedenkt over een oplossing voor de impasse die is ontstaan door het Ierse nee tegen het Verdrag van Lissabon. Het nieuw EU-verdrag had op 1 januari in moeten gaan. 'Europa suggereert dat dit enkel het probleem van Ierland is, in plaats van dat van de hele Unie', zei hij zondag.
» Lees hier verder…