OPINIEPEILING

Ondersteunt u de oproep tot een referendum over het Verdrag van Lissabon?


Klik hier om de huidige resultaten te bekijken.

VERWERP HET VERDRAG VAN LISSABON!

Voorheen lag de nadruk van onze campagne op de oproep om onmiddellijk aan alle mensen de gelegenheid te geven om door middel van een referendum te stemmen over het Verdrag van Lissabon. Tot nu toe zijn onze petities ondertekend door een kwart miljoen mensen in heel Europa.

Lees hier verder…

EEN REFERENDUM VOOR NATUURGENEESWIJZEN

De campagne wil vrije toegang garanderen tot natuurgeneeswijzen die wetenschappelijk zijn onderzocht voor alle inwoners van de Europese Unie.

Lees hier verder…

EEN EUROPA VOOR HET VOLK – DOOR HET VOLK

Op 13 november 2007 kwamen meer dan 30 overlevenden van concentratiekamp Auschwitz en andere concentratiekampen van de Nazi's bijeen in Auschwitz voor een eendaagse conferentie.

Lees hier verder…

 

Verzenden van pagina

Bookmark

Print

 

INITIATIEF VOOR EEN EUROPEES REFERENDUM

Europese geschiedenis

Winst boven leven

Klik hier om de processtukken van het oorlogstribunaal van Neurenberg te lezen tegen olie- en drugskartel IG Farben, dat bestond Bayer, BASF, Hoechst en andere Duitse bedrijven. Vele oorlogsmisdaden van het kartel werden gepleegd op concentratiekamp Auschwitz, wat tevens dienstdeed als slavenarbeiderskamp voor IG Auschwitz, een volledige dochteronderneming van Farben. De stukken tonen met name aan dat Farben afschuwelijke, criminele medische experimenten uitvoerde op de gevangenen zonder hun toestemming. Duizenden van hen werden gedwongen tot deelname aan dodelijke experimenten met gepatenteerde ‘chemotherapie’ chemicaliën die door de farmaceutische tak van Bayer waren geproduceerd.

Auschwitz: De Nazi’s en de ‘finale oplossing’

Een van de nieuwste documentaires over Auschwitz werd geproduceerd door de BBC. Hij werd voor het eerst uitgezonden in 2005 en bevat interviews met overlevenden van Auschwitz en verwijst naar de rol van IG Farben. Klik hier voor meer informatie.

Van Neurenberg naar Brussel

Klik hier voor de lezing van Dr. Matthias Rath over de geschiedenis van de Europese Unie, die hij in Auschwitz, Polen gaf op 13 november 2007. Hij beschrijft hierin hoe directieleden van IG Farben die terecht hadden gestaan in Neurenberg weer werden aangesteld in de hoogste posities van het Duitse bedrijfsleven en hoe Nazi-advocaat Walter Hallstein architect en eerste president werd van de Europese Commissie. Hallstein, een prominent professor in de rechten onder de Nazi’s verklaarde in 1939: “Een van de belangrijkste wetten [in bezette Europese landen] is de ‘Wet tot bescherming van Duits bloed en Duitse eer’…”

Europa in wording

Klik hier en hier voor passages uit een boek dat Walter Hallstein in 1969 schreef. Na zijn carrière als prominent professor in de rechten onder de Nazi’s, werd Hallstein de belangrijkste architect van de ongekozen Europese Commissie en was hij tien jaar lang de eerste president ervan. Zijn boek, getiteld ‘Europa in wording’ beschrijft hoe de organisatie van de Europese Gemeenschap zodanig was opgezet dat “de Commissie is toevertrouwd met een vrijwel monopoliepositie voor wat betreft het nemen van initiatieven in alle kwesties die van invloed zijn op de Gemeenschap.” Daarnaast geeft hij een profetische hint over wat het verdrag van Lissabon bijna veertig jaar later feitelijk zou proberen te bewerkstelligen, wanneer hij specifiek verklaart dat de enkele uitzonderingen op deze regel “bij de eerste gelegenheid dienen te worden verwijderd” en dat “de Commissie uiteindelijk het recht zou moeten krijgen om alle nodige maatregelen te kunnen treffen voor de implementatie van het Verdrag op eigen autoriteit, zonder afhankelijk te hoeven zijn van speciale en specifieke goedkeuring door de Raad van Ministers.”

De open brief die de Irish Times niet wilde publiceren

Klik hier voor de open brief die de Dr. Rath Gezondheidsalliante op 18 januari 2008 aan de Irish Times stuurde voor publicatie. Ondanks het feit dat de brief aantoonbare politieke en historische waarheden bevatte over de Europese Unie, weigerde de krant hem te publiceren, met de mededeling dat zelfs als het allemaal waar zou zijn ze hem nog niet zouden publiceren omdat ze er niet mee in verband wilden worden gebracht. Kortom: als zij niet op de hoogte zijn van deze feiten, kan men zich gaan afvragen wat er nog meer is wat zij niet weten…?